Segell fons carbonera 530px
LA RATAFIA DELS CARBONERS

Surt del fum i del carbó, de l’esforç de la gent, de trobades i festes a la vora d'una taula en vespres d'estiu

Com vam començar aquesta aventura?

Des de ben petit a les nostres cases s’ha batejat tot amb ratafia. Una celebració, un comiat, un naixement, una retrobada o una festa.

 

Forma part de la nostra essència.

Ja de més grans i per diferents motius, l'ofici de carboner ens va captivar des del primer moment...

A la Festa de la Carbonera de Cànoves, ens va apassionar la història i la cultura dels carboners, l’olor del fum, del carbó i de la terra.

I sense adonar-nos-en, de la fusió d’aquestes dues tradicions, va sorgir la

Ratafia dels Carboners

Pel amants de la Ratafia més avançats, aquesta és una ratafia que no heu tastat mai: és diferent. Trobareu en el seu gust un punt fumat que han aportat generacions i generacions de carboners, i que no us deixarà indiferents. I és que quan una tradició fantàstica es mimetitza amb una altra tant potent, només pot sorgir un producte fabulós.


Per apreciar bé tots els sabors i matisos s’aconsella beure-la fresca, no freda, encara que en època de molta calor, un glaçó o un punt fred també la converteix en una beguda molt refrescant.


Cada lot de la nostra ratafia és únic, per tant, el gust característic a fumat no sempre té la mateixa intensitat ja que hi intervenen diversos factors. És per això que la fa una ratafia tan especial i diferent.

Us convidem a gaudir-la!

Agraïments

Aprofitant aquesta pàgina, volem donar les gràcies de tot cor a totes les persones que ens han ajudat a dur a terme aquest projecte… Sou molts i moltes, i sense vosaltres no hagués estat possible… Gràcies.

I en especial, a la Samantha per recolzar-me en tot moment, per ser la meva font d’inspiració des del primer moment i l’empenta de cada dia; a l’Àngel Portet per permetre que li deixéssim tot l’obrador ple de fum; a l’Assumpta Mitjavila per la seva infinita paciència, per la implicació des del principi d’aquest projecte i pels seus bons consells; a l’Albert Azemar per la seva professionalitat; a la Núria Pujolàs pels seus textos esmolats; a la Carme Fortià per unes fotos tant excel·lents; a Bissual per poder fer possible tot el que esteu veient; a tot el meu cercle més proper per fer-me veure que aquest producte havia de poder estar en boca de tothom, i a tots aquells carboners que, amb el seu esforç i dedicació, van fer d’una feina tan dura un estil de vida.

trebol